Recensies

RECENSIES

 
 
 
 

Waardevolle herinnering voor Niek:

 

Onze dochter van 18 is overleden in oktober 2016. Kort daarna begon een heftige periode waarin veel moet worden geregeld: kaarten, uitvaart etc. Je wordt overspoeld. Toen kwam ook de vraag of we ook een fotograaf wilden. Moet je dat wel doen, vroegen we ons af. Dat is toch alleen voor bruiloften? We hebben er toch voor gekozen en Michelle de Vries van STIM fotografie heeft de foto's gemaakt.

 

Tijdens het condoleance bezoek en de uitvaart heeft zij ongeveer 550 foto's gemaakt. Haar kracht is de belangrijke momenten te zien en te fotograferen, maar daarbij vrijwel onzichtbaar te zijn. We hebben nauwelijks gemerkt dat zij er was. Michelle heeft ook met veel zorg het fotoboek samengesteld.Het boek bevat veel momenten die we zelf niet gezien hebben of ons niet kunnen herinneren.

Wij zijn heel blij met de foto's.

 

De foto's zijn een heel waardevolle herinnering aan het mooie afscheid van onze dochter. We kijken er nog vaak naar.

Uitvaartondernemer Patricia van Vliet - Notting:

 

Intussen werk ik al meer dan twee jaar met Michelle als afscheids-fotograaf. Als uitvaartondernemer is het fijn samen werken met haar. Onze communicatie tijdens een uitvaart is ondertussen woordeloos, we voelen elkaar feilloos aan. Net zoals dat zij precies aanvoelt welke momenten belangrijk zijn en die dan ook zo mooi vastlegt. Michelle heeft een goed oog voor mooie detail opnames en maar ook voor indrukwekkende overzichtsfoto’s.

Michelle verstaat de kunst van goed ‘vakvrouwschap’; in het contact met de nabestaanden voor- of achteraf, maar door tijdens de uitvaart onzichtbaar te zijn.

 

Van te voren vinden mensen een afscheidsreportage moeilijk om op waarde te schatten. Na afloop zeker niet meer. Ze vertellen dat de foto’s van Michelle hen helpen bij de verwerking, bij het bespreekbaar maken van de uitvaart bij de mensen om hen heen. Maar ook dat ze gebeurtenissen op de foto’s terug zien, die ze zichzelf niet meer kunnen herinneren. Een waardevolle aanvulling op hun eigen herinneringen en beleving.

Bianca Gijzen; Mijn man blijft voortleven"

 

Tastbaar en Dierbaar

Foto’s laten maken tijdens een uitvaart raad ik iedereen aan! Het is niet eng. Je kunt zelfs aangeven wat je wilt of niet wilt.

Toen ik dit hoorde van mijn uitvaart begeleidsters Patricia en Yvonne had ik ook zoiets van hè foto’s maken van een uitvaart? Nee dat doe ik niet!


Maar nadat ik enkele dagen er over gedacht had heb ik uiteindelijk toch ja gezegd tegen Patricia en Yvonne en ik kan jullie vertellen: ik ben blij dat ik foto's heb laten maken tijdens de uitvaart van mijn man.

Het is zo iets tastbaars en dierbaars en als je behoefte heb kan je er altijd weer na kijken want je hebt het. En het werkt ook mee in het rouwproces waar je in zit.

Want laten we eerlijk zijn: je wordt op zo een dag geleefd. alles gaat aan je voorbij op zo een dag.


De dierbare foto’s van de uitvaart die gemaakt zijn door Michelle de Vries. Een vrouw die passie en liefde heeft voor haar vak als fotografe. Ik ben ook heel blij dat mijn uitvaart begeleidsters Patricia en Yvonne hebben voorgesteld om Michelle de foto's te laten maken..


Nogmaals Michelle Bedankt dat je het hebt gedaan voor ons.

En zo blijft mijn man voortleven na het zien van de mooie beelden die door haar zijn gemaakt

Te vroeg afscheid voor Sandra & Raimond....

 

 

Michelle, via deze weg willen wij je bedanken voor de prachtige foto’s van het afscheid van onze mooie dochter Veerle. Wij hebben tijdens de dienst niet door gehad dat je er was, maar kunnen dankzij jou toch alle belangrijke en mooie momenten terug kijken die die dag ook langs ons heen gingen. Het was fijn om alles terug te zien en is een belangrijke herinnering van haar korte leven.

Herdenking 💚Pff wat een stress had ik, nog 5 kwartier te gaan en nog steeds geen fotograaf, totdat ik Michelle de Vries sprak wat was ik blij dat ze ja zei! Tranen van geluk rolden over mijn wangen! Dankzij haar is dit mooie en waardevolle afscheid van onze lieve vriend stefan vastgelegd, zonder haar was deze avond niet compleet geweest!


We zijn enorm dankbaar dat ze dit voor ons wilde doen! En wat zijn de foto’s mooi geworden! Bedankt namens iedereen van onze vriendenn💚💚

Afscheid van een geliefde moeder


Lieve Michelle,  Ontzettend dankbaar zijn wij voor de warme, liefdevolle manier waarop jij het afscheid van mijn lieve mama hebt vastgelegd. Vooraf hebben we een fijn gesprek gehad waarbij we de mogelijkheden en onze wensen besproken hebben. Vooraf en tijdens het afscheid heb je hele mooie momenten vastgelegd op een manier waarbij je zelf bijna niet zichtbaar bent.


Jij hebt echt de gave om er de mooie momenten, momenten die er echt toe doen, uit te pikken. Heel fijn om daar op terug te kunnen kijken.


Ontzettend bedankt mooi mens!!!

Vogelbos 18

4841 EP  Prinsenbeek (Breda)

KVK 56964285

© Copyright. All Rights Reserved. @Stimfotografie