Michelle


Naast mijn reguliere werk ben ik ook Kanjer Wens fotograaf. De Stichting Kanjer Wens zet zich in om de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Ik maak een fotoreportage van de Kanjer Wens Dag, zodat het gezin na afloop een prachtige herinnering krijgt aan een onvergetelijke dag.

 

Ik voel me bevoorrecht dat ik dit bijzondere werk mag doen! Dat ik met mijn camera iets kostbaars en waardevols mag betekenen voor mensen in een periode die vaak ontzettend verdrietig is. Dat mijn foto’s eraan kunnen bijdragen dat er voor de nabestaanden geen herinneringen verloren gaan aan de dag van het afscheid, zodat voor hen de puzzel wel compleet is.

 

Heb je vragen? Of kan ik als uitvaartfotograaf iets voor jou betekenen? Neem dan gerust even vrijblijvend contact op!

 


 

Warme groet,

Michelle


Wie zit er achter uitvaartfotograaf met Stijl

 

Mijn naam is Michelle de Vries-Stijl. Ik ben het gezicht achter Uitvaartfotograaf met Stijl. Ik ben getrouwd met Erik en moeder van drie puberzonen. Fotograferen is mijn passie! Zonder camera ga ik nergens heen. In het fotograferen en in de contacten met de mensen die ik fotografeer vind en zie ik liefde, verdriet, samenspel, verbinding, ontroering, kwetsbaarheid. Het is zo mooi en waardevol om daar even onderdeel van te mogen zijn door het vast te leggen met mijn camera.

 

De laatste jaren houd ik me vooral bezig met afscheidsfotografie. Hier ligt mijn hart. Mijn eigen vader overleed toen ik vijftien jaar oud was. Van zijn uitvaart herinner ik me sommige dingen nog wel, maar andere herinneringen zijn helaas vervaagd. Wat zou het me geholpen hebben als er toen foto’s waren gemaakt. Zo weet ik bijvoorbeeld niet meer wie er waren of spraken, hoe de kist eruitzag, of er bloemen op de kist lagen… Dat lijken misschien futiliteiten, maar voor mij zijn het de ontbrekende stukjes van een puzzel die nooit meer ‘af’ zal zijn.

 

Dat ik me zo verbonden voel met deze tak van de fotografie is dus niet zo gek. In 2012 fotografeerde ik mijn eerste uitvaart. Ik was benaderd door de nabestaanden van een lieve vrouw die onverwacht overleden was en van wie ik een paar maanden daarvoor haar vrijgezellenfotoshoot had gedaan. Haar nabestaanden gaven aan dat ik de enige was bij wie ze met plezier voor de camera had gestaan. Ik voelde me enorm vereerd, maar vond het tegelijk heel spannend. Zou ik het wel kunnen, omgaan met het verdriet van anderen? Maar het was het meest betekenisvolle dat ik ooit voor iemand heb mogen doen. En het bleek het begin van wat nu is uitgegroeid tot Uitvaartfotograaf met Stijl.

  

Vogelbos 18

4841 EP  Prinsenbeek (Breda)

KVK 56964285

© Copyright. All Rights Reserved. @Stimfotografie